Gelderland helpt knelpunten procedures woningbouw op te lossen

Vanaf 6 september 2021 heeft de provincie Gelderland de regeling Oplossen knelpunten bij procedures voor woningbouw uitgebreid. De regeling bood al procesondersteuning voor knelpunten in de reguliere woningbouw. Door de uitbreiding van de regeling kunnen gemeentes nu ook hulp krijgen bij tijdelijke of flexibele woon- en maatwerkoplossingen.

De provincie ondersteunt met deze regeling gemeentes en waterschappen die de woningbouw willen versnellen. Soms lopen gemeentes en waterschappen daarbij tegen een capaciteitstekort aan. Daarom biedt deze regeling ondersteuning om extra capaciteit of experts in te huren.

3 activiteiten

Gemeentes kunnen de regeling aanvragen voor deze activiteiten:

  1. De gemeente huurt maximaal 1 jaar tijdelijke capaciteit of expertise van buiten in om knelpunten in capaciteit op te lossen. Die knelpunten bestaan bijvoorbeeld op het gebied van stikstof, natuurinclusief bouwen of mobiliteit.
  2. De gemeente huurt maximaal 1 jaar tijdelijke capaciteit of expertise van buiten in om knelpunten in capaciteit op te lossen. Hierdoor:
    1. versnelt de gemeente de woningbouw;
    1. verhelpt de gemeente knelpunten op het gebied van flexibel wonen.
  3. De gemeente ontwikkelt een maatwerkoplossing voor knelpunten. Dat doet ze als activiteiten A en B niet helpen. Of als ze voor A en B geen financiële middelen heeft.

Hoogte van de subsidie

De hoogte van de subsidie hangt van de activiteit waarvoor de organisatie ondersteuning vraagt. Het maximale bedrag van de subsidie ligt tussen de € 25.000 en € 50.000 per aanvraag. De subsidie is alleen bedoeld voor activiteiten die de woningbouw versnellen. Het woningbouwproject zelf mag uiterlijk op 1 januari 2025 beginnen.

Meer informatie

Wil jouw gemeente dit soort knelpunten oplossen? En wil je graag meer informatie over de subsidie? Neem gerust contact met ons op. Mail daarvoor naar a.krijnse.locker@renkum.nl of h.temmink@renkum.nl. We denken graag met je mee over de mogelijkheden voor het project van jouw gemeente.

Liever het nieuws direct in je mailbox ontvangen? Vul het formulier in:

Delen!

Laatste nieuws

Gerelateerd