Provincie Gelderland stimuleert gemeenschapsvoorzieningen

De provincie Gelderland verruimt en verlengt de regeling Aanpassingen gemeenschapsvoorziening. De regeling blijft nu gelden tot 2024. In 2021 heeft Gelderland in totaal € 2 miljoen beschikbaar voor dit budget. Met dat geld stimuleert de provincie duurzame aanpassingen aan gemeenschapsvoorzieningen.

Zijn er binnen jouw gemeente initiatieven om een gemeenschapsvoorziening, bijvoorbeeld een dorpshuis, aan te passen? Bijvoorbeeld door ze toegankelijker te maken voor mensen met een beperking? Of misschien energiezuiniger? Het project kan dan in aanmerking komen voor subsidie van de provincie Gelderland.

Een uitgebreide regeling

De regeling was er al om:

  • de toegankelijkheid voor mensen met een beperking te verbeteren;
  • te investeren in energiebesparende of –opwekkende maatregelen;
  • gebouwen geschikt te maken voor nieuwe activiteiten.

Vanaf dit jaar ondersteunt de provincie nog meer activiteiten met deze regeling. Het gaat om aanpassingen die zorgen voor:

  • laagdrempelige ontmoetingsplekken in de buitenlucht, met aandacht voor groen en bewegen;
  • een nieuwe voorziening door een bestaand gebouw aan te passen;
  • sportvoorzieningen met een brede maatschappelijke functie en buitenruimtes om te bewegen of sociale activiteiten te organiseren;
  • duurzamere gemeenschapsgebouwen of ontmoetingsplekken in de buitenlucht.

Tussen de 50 % en 70 % subsidie

Voor natuurinclusieve en circulaire aanpassingen betaalt de provincie 70 % van de kosten waarvoor de subsidie geldt. Beheerders van een gemeenschapsvoorziening kunnen de subsidie bij de provincie aanvragen.

Meer informatie

Wil je graag meer informatie over deze regeling? Of wil je overleggen over de mogelijkheden? Stuur gerust een e-mail naar a.krijnse.locker@renkum.nl of h.temmink@renkum.nl. We denken graag met je mee!

Liever het nieuws direct in je mailbox ontvangen? Vul het formulier in:

Delen!

Laatste nieuws

Gerelateerd